Zeleninový salát s kořením

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 20 ml
Jogurt bílý 40 ml
Kmín drcený 1 špetka
Koriandr mletý 1 špetka
Lilek 2 ks
Ocet vinný 65 ml
Okurka salátová 0.5 ks
Olej olivový 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Rajčata 2 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilek nakrájený na plátky potřeme olejem a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Poté plátky nakrájíme na čtvrtiny.
  2. Smícháme olej, ocet, 2 prolisované stroužky česneku, šťávu z citronu, kmín, koriandr, jogurt, špetku soli a pepře. Po důkladném promíchání přidáme lilek, znovu promícháme a necháme směs 2 hodiny vychladit. Pak přidáme ještě plátky okurky a rajčat, pokrm ozdobíme petrželkou a podáváme.