Zeleninový salát s kořením
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
20 ml |
Jogurt bílý |
40 ml |
Kmín drcený |
1 špetka |
Koriandr mletý |
1 špetka |
Lilek |
2 ks |
Ocet vinný |
65 ml |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Olej olivový |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 130 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilek nakrájený na plátky potřeme olejem a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Poté plátky nakrájíme na čtvrtiny.
- Smícháme olej, ocet, 2 prolisované stroužky česneku, šťávu z citronu, kmín, koriandr, jogurt, špetku soli a pepře. Po důkladném promíchání přidáme lilek, znovu promícháme a necháme směs 2 hodiny vychladit. Pak přidáme ještě plátky okurky a rajčat, pokrm ozdobíme petrželkou a podáváme.