Zeleninový salát s chlebem a kapary

Ingredience


Ančovičky konzervované 60 g
Česnek 4 stroužek
Chléb konzumní 500 g
Kapary 0.25 šálek
Ocet vinný 80 ml
Olej olivový 170 ml
Olivy černé 1 šálek
Paprika červená 3 ks
Paprika žlutá 3 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 750 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tři čtvrtiny bochníku chleba nakrájíme na malé kousky, pokapeme je 60 ml oleje a upečeme dozlatova. Celé papriky na pomazaném plechu pečeme 45 minut, pak je necháme vychladnout. Sloupneme je ze slupky a nakrájíme na čtvrtiny. Zbavíme je stopek a semínek. Ančovičky nasekáme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Jádřince propasírujeme skrz síto. Vmícháme zbylý olej, prolisovaný česnek a ocet.
  2. Opečený chléb, papriky, rajčata, ančovičky, kapary a olivy smícháme, osolíme, opepříme a zalijeme zálivkou. 30 minut chladíme v ledničce a podáváme.