Zeleninový salát s chlebem a kapary
Ingredience
Ančovičky konzervované |
60 g |
Česnek |
4 stroužek |
Chléb konzumní |
500 g |
Kapary |
0.25 šálek |
Ocet vinný |
80 ml |
Olej olivový |
170 ml |
Olivy černé |
1 šálek |
Paprika červená |
3 ks |
Paprika žlutá |
3 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
750 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Tři čtvrtiny bochníku chleba nakrájíme na malé kousky, pokapeme je 60 ml oleje a upečeme dozlatova. Celé papriky na pomazaném plechu pečeme 45 minut, pak je necháme vychladnout. Sloupneme je ze slupky a nakrájíme na čtvrtiny. Zbavíme je stopek a semínek. Ančovičky nasekáme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Jádřince propasírujeme skrz síto. Vmícháme zbylý olej, prolisovaný česnek a ocet.
- Opečený chléb, papriky, rajčata, ančovičky, kapary a olivy smícháme, osolíme, opepříme a zalijeme zálivkou. 30 minut chladíme v ledničce a podáváme.