Polévka kulajda z Českomoravské vysočiny
Ingredience
Brambory |
3 ks |
Houby čerstvé |
150 g |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Rozkrájené brambory na kostičky uvaříme v osolené vodě s pokrájenými houbami.
- Pokud použijeme houby sušené, necháme je nabobtnat ve studené vodě. Vodu z hub si necháme pro další použití.
- Pokud jsou brambory měkké, přilijeme k nim dle chuti vodu ze sušených hub. Přidáme smetanu se zakvedlanou moukou a mírně povaříme.
- Na závěr přidáme do polévky rozkvedlaná vajíčka,která necháme srazit a přidáme ještě na hrubo nasekaný kopr.
- Polévku poté odstavíme.