Polévka kulajda z Českomoravské vysočiny

Polévka kulajda z Českomoravské vysočiny - obrázek

Ingredience


Brambory 3 ks
Houby čerstvé 150 g
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozkrájené brambory na kostičky uvaříme v osolené vodě s pokrájenými houbami.
  2. Pokud použijeme houby sušené, necháme je nabobtnat ve studené vodě. Vodu z hub si necháme pro další použití.
  3. Pokud jsou brambory měkké, přilijeme k nim dle chuti vodu ze sušených hub. Přidáme smetanu se zakvedlanou moukou a mírně povaříme.
  4. Na závěr přidáme do polévky rozkvedlaná vajíčka,která necháme srazit a přidáme ještě na hrubo nasekaný kopr.
  5. Polévku poté odstavíme.