Bachně po provensálsku
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory vařené |
600 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
15 g |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Treska skvrnitá |
1000 g |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybu nakrájíme na plátky, vykostíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
- Cibuli krájíme na drobno, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme.
- Na hlubší pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme zpěnit. Přidáme rybu, 2 minuty opékáme, kousky ryby obracíme. Vložíme rajčata, posekanou petrželku, bobkový list, česnek, zalijeme vínem. Hrnec přiklopíme a necháme dusit 15 minut.
- Porce upravíme na talíře, podáváme s vařeným bramborem.