Bachně po provensálsku

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory vařené 600 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 15 g
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Treska skvrnitá 1000 g
Víno bílé 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybu nakrájíme na plátky, vykostíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
  2. Cibuli krájíme na drobno, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme.
  3. Na hlubší pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme zpěnit. Přidáme rybu, 2 minuty opékáme, kousky ryby obracíme. Vložíme rajčata, posekanou petrželku, bobkový list, česnek, zalijeme vínem. Hrnec přiklopíme a necháme dusit 15 minut.
  4. Porce upravíme na talíře, podáváme s vařeným bramborem.