Zeleninový salát a ančovičková zálivka s křenem

Ingredience


Ančovičky konzervované 5 g
Čekanka 1 g
Cibule 0.5 ks
Fazolové lusky zelené 100 g
Křen 50 g
Majonéza 175 g
Okurka salátová 1 ks
Tabasco 1 ml
Voda pitná 0.5 l
Worcester (worcesterská omáčka) 2 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve uvaříme fazolové lusky. Jakmile změknou, vyjmeme je z vody a propláchneme. Očištěnou salátovou okurku nakrájíme na kolečka, přidáme k ní na nudličky nakrájené listy čekanky a vše promícháme s prochladlými fazolovými lusky.
  2. Nyní připravíme zálivku. Majonézu smícháme s najemno nastrouhaným křenem, nasekanými ančovičkami a najemno nakrájenou cibulkou. Podle chuti přidáme worcesterovou omáčku a tabasco.
  3. Hotovou zálivku promícháme se zeleninou a necháme chvíli odpočinout, aby se všechny chutě spojily.