Zeleninový salát a ančovičková zálivka s křenem
Ingredience
Ančovičky konzervované |
5 g |
Čekanka |
1 g |
Cibule |
0.5 ks |
Fazolové lusky zelené |
100 g |
Křen |
50 g |
Majonéza |
175 g |
Okurka salátová |
1 ks |
Tabasco |
1 ml |
Voda pitná |
0.5 l |
Worcester (worcesterská omáčka) |
2 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve uvaříme fazolové lusky. Jakmile změknou, vyjmeme je z vody a propláchneme. Očištěnou salátovou okurku nakrájíme na kolečka, přidáme k ní na nudličky nakrájené listy čekanky a vše promícháme s prochladlými fazolovými lusky.
- Nyní připravíme zálivku. Majonézu smícháme s najemno nastrouhaným křenem, nasekanými ančovičkami a najemno nakrájenou cibulkou. Podle chuti přidáme worcesterovou omáčku a tabasco.
- Hotovou zálivku promícháme se zeleninou a necháme chvíli odpočinout, aby se všechny chutě spojily.