Kulajda se ztracenými vejci

Ingredience


Brambory 4 ks
Kmín celý 1 špetka
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 4 dl
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 5 ks
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uděláme si světlou jíšku z másla a mouky, zalijeme vodou a řádně rozmícháme.
  2. Okořeníme špetkou kmínu, soli a povaříme cca 30 min.
  3. Poté přidáme brambory nakrájené na kostičky a vše dovaříme.
  4. Na úplný závěr přilijeme smetanu, přidáme nasekaný kopr a necháme projít varem.
  5. Poté polévku odstavíme.
  6. Polévku podáváme v hlubokých talířích či polévkových miskách. Do každé porce polévky dáme jedno ztracené vejce.