Kulajda se ztracenými vejci
Ingredience
Brambory |
4 ks |
Kmín celý |
1 špetka |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
4 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
5 ks |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Uděláme si světlou jíšku z másla a mouky, zalijeme vodou a řádně rozmícháme.
- Okořeníme špetkou kmínu, soli a povaříme cca 30 min.
- Poté přidáme brambory nakrájené na kostičky a vše dovaříme.
- Na úplný závěr přilijeme smetanu, přidáme nasekaný kopr a necháme projít varem.
- Poté polévku odstavíme.
- Polévku podáváme v hlubokých talířích či polévkových miskách. Do každé porce polévky dáme jedno ztracené vejce.