Dušená treska
Ingredience
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
70 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Treska aljašská |
600 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z tresky osolíme, opepříme a lehce posypeme mletou paprikou.
- Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme filety a zprudka opečeme po obou stranách. Zalijeme mlékem, přiklopíme pokličkou a necháme dusit asi 2 minuty.
- Filety rozdělíme na talíře a podáváme s rozpuštěným máslem, do kterého jsme vmíchali vařené vejce pokrájené nadrobno.