Ryba v máslové omáčce s kapary

Ryba  v máslové omáčce s kapary - obrázek

Ingredience


Česnek 1 ks
Cibule 2 ks
Citrony 1 ks
Kapary 40 g
Máslo čerstvé 125 g
Ocet vinný 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Sůl 5 g
Treska aljašská 800 g
Tymián čerstvý 5 g
Voda pitná 8 dl
Zelí hlávkové bílé 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hlubokého hrnce dáme cibuli nakrájenou najemno, prolisovaný česnek, tymián, pepř, citronové plátky, rybí filety, vše zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a pozvolna přivedeme k varu. Odstavíme, odebereme 1 šálek vody a necháme ve zbylém vývaru marinovat ryby asi 10 minut.
  2. Slitou vodu dáme do kastrůlku, zakryjeme poklicí a vaříme při vysoké teplotě 5 minut, dokud se polovina neodpaří. Přidáme ocet a vaříme další minutu. Snížíme teplotu, vmícháme máslo a necháme jej rozpustit. Přidáme kapary, osolíme, opepříme.
  3. Na pánvi oblanšírujeme pórek a bílé zelí, nakrájené na proužky. Rybí filety vyjmeme z vývaru, vše naservírujeme na ohřáté talíře a zalijeme máslovou omáčkou.