Ryba v máslové omáčce s kapary
Ingredience
Česnek |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Citrony |
1 ks |
Kapary |
40 g |
Máslo čerstvé |
125 g |
Ocet vinný |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
5 g |
Treska aljašská |
800 g |
Tymián čerstvý |
5 g |
Voda pitná |
8 dl |
Zelí hlávkové bílé |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hlubokého hrnce dáme cibuli nakrájenou najemno, prolisovaný česnek, tymián, pepř, citronové plátky, rybí filety, vše zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a pozvolna přivedeme k varu. Odstavíme, odebereme 1 šálek vody a necháme ve zbylém vývaru marinovat ryby asi 10 minut.
- Slitou vodu dáme do kastrůlku, zakryjeme poklicí a vaříme při vysoké teplotě 5 minut, dokud se polovina neodpaří. Přidáme ocet a vaříme další minutu. Snížíme teplotu, vmícháme máslo a necháme jej rozpustit. Přidáme kapary, osolíme, opepříme.
- Na pánvi oblanšírujeme pórek a bílé zelí, nakrájené na proužky. Rybí filety vyjmeme z vývaru, vše naservírujeme na ohřáté talíře a zalijeme máslovou omáčkou.