Fazole, kukuřice a cizrna s rajčatovou omáčkou
Ingredience
Citronová šťáva |
3 ml |
Cizrna |
100 g |
Fazole červené sterilované |
150 g |
Kukuřice cukrová nakládaná |
100 g |
Ocet Sherry |
3 ml |
Olej rostlinný |
12 ml |
Petržel - nať |
1 g |
Protlak rajčatový |
40 g |
Salát ledový |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fazole s kukuřicí vysypeme do síta a propláchneme studenou vodou. Poté vložíme do misky. Ledový salát omyjeme od nečistot a natrháme. Natrhané kousky salátu promícháme s kukuřicí, fazolemi a uvařenou cizrnou.
- Rajčatový protlak, ocet a citronovou šťávu vyšleháme. Do této směsi postupně vešleháme olej. Jakmile se všechny přísady spojí a omáčka bude hladká, přidáme k ní nasekanou perželku.
- Hotovou omáčku promícháme se salátem a necháme chvíli odpočinout.