Fazole, kukuřice a cizrna s rajčatovou omáčkou

Ingredience


Citronová šťáva 3 ml
Cizrna 100 g
Fazole červené sterilované 150 g
Kukuřice cukrová nakládaná 100 g
Ocet Sherry 3 ml
Olej rostlinný 12 ml
Petržel - nať 1 g
Protlak rajčatový 40 g
Salát ledový 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole s kukuřicí vysypeme do síta a propláchneme studenou vodou. Poté vložíme do misky. Ledový salát omyjeme od nečistot a natrháme. Natrhané kousky salátu promícháme s kukuřicí, fazolemi a uvařenou cizrnou.
  2. Rajčatový protlak, ocet a citronovou šťávu vyšleháme. Do této směsi postupně vešleháme olej. Jakmile se všechny přísady spojí a omáčka bude hladká, přidáme k ní nasekanou perželku.
  3. Hotovou omáčku promícháme se salátem a necháme chvíli odpočinout.