Salát z hub a zeleniny
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
300 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Ocet kvasný lihový |
6 ml |
Olej slunečnicový |
10 ml |
Paprika červená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rajčata |
4 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hlávkový salát omyjeme a natrháme na menší kousky. Rajčata ponoříme do vařící se vody. Poté je z vody vyjmeme a odstraníme z nich slupku. Rajčata zbavená slupky rozpůlíme a ještě odstraníme zrníčka. Samotnou dužninu nakrájíme na kostičky. Mrkve očistíme a nakrájíme na kostičky.
- Papriky rozkrojíme a zbavíme semínek. Poté je nakrájíme na malé kousky. Cibulku s česnekem nadrobno nakrájíme.
- Cibulku, česnek, papriky, hlávkový salát a rajčata promícháme v misce.
- Nyní připravíme houby. Houby očistíme a pokrájíme na menší kousky. Poté je na másle zprudka opečeme. Houby osolíme a 30 minut podusíme. Jakmile se z hub vypaří přebytečná voda, sejmeme je z tepla a necháme vychladit. Jakmile houby zchladnou, promícháme je s ostatním salátem.
- Mezitím připravíme zálivku. Ocet vyšleháme se solí a pepřem. Do této směsi pomalu vešleháme olej a přimícháme nasekané bylinky.
- Hotovou zálivku zlehka vmícháme do salátu.