Salát z hub a zeleniny

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 300 g
Máslo čerstvé 30 g
Mrkev kořen 2 ks
Ocet kvasný lihový 6 ml
Olej slunečnicový 10 ml
Paprika červená 2 ks
Pepř černý mletý 1 g
Rajčata 4 ks
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 1 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hlávkový salát omyjeme a natrháme na menší kousky. Rajčata ponoříme do vařící se vody. Poté je z vody vyjmeme a odstraníme z nich slupku. Rajčata zbavená slupky rozpůlíme a ještě odstraníme zrníčka. Samotnou dužninu nakrájíme na kostičky. Mrkve očistíme a nakrájíme na kostičky.
  2. Papriky rozkrojíme a zbavíme semínek. Poté je nakrájíme na malé kousky. Cibulku s česnekem nadrobno nakrájíme.
  3. Cibulku, česnek, papriky, hlávkový salát a rajčata promícháme v misce.
  4. Nyní připravíme houby. Houby očistíme a pokrájíme na menší kousky. Poté je na másle zprudka opečeme. Houby osolíme a 30 minut podusíme. Jakmile se z hub vypaří přebytečná voda, sejmeme je z tepla a necháme vychladit. Jakmile houby zchladnou, promícháme je s ostatním salátem.
  5. Mezitím připravíme zálivku. Ocet vyšleháme se solí a pepřem. Do této směsi pomalu vešleháme olej a přimícháme nasekané bylinky.
  6. Hotovou zálivku zlehka vmícháme do salátu.