Středomořský bramborový salát

Ingredience


Bazalka 20 g
Bobkový list 1 ks
Brambory 800 g
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 20 ml
Kapie 1 ks
Ocet vinný 40 ml
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 20 g
Sůl 5 g
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě s bobkovým listem, ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout. Do uzavíratelné nádoby si připravíme ingredience na zálivku (citronová šťáva, ocet a olej), vše dokonale protřepeme a nalijeme do mísy. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, brambory, očištěnou kapii nakrájenou na kolečka, olivy, nasekanou bazalku a petrželku.
  2. Promícháme a necháme uležet v pokojové teplotě asi hodinu. Nakonec povrch ozdobíme listy bazalky.