Středomořský bramborový salát
Ingredience
Bazalka |
20 g |
Bobkový list |
1 ks |
Brambory |
800 g |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
20 ml |
Kapie |
1 ks |
Ocet vinný |
40 ml |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
20 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě s bobkovým listem, ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout. Do uzavíratelné nádoby si připravíme ingredience na zálivku (citronová šťáva, ocet a olej), vše dokonale protřepeme a nalijeme do mísy. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, brambory, očištěnou kapii nakrájenou na kolečka, olivy, nasekanou bazalku a petrželku.
- Promícháme a necháme uležet v pokojové teplotě asi hodinu. Nakonec povrch ozdobíme listy bazalky.