Jarní míchaný salát
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
60 ml |
Cukr krupice |
5 g |
Hořčice |
5 ml |
Ocet vinný |
20 ml |
Okurky |
2 ks |
Olej olivový |
100 ml |
Pepř černý celý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Ředkvička |
1 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Salát ledový |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hlávkový a ledový salát pořádně propláchneme, osušíme na utěrce, rozdělíme na jednotlivé listy. Rukama roztrháme na menší kousky a dáme do velké mísy. Omyté ředkvičky, okurky a rajčata nakrájíme na větší nudličky a přidáme do mísy. Přidáme nasekanou petrželku, přikryjeme fólií a necháme v chladničce odležet. Mezitím připravíme z ingrediencí zálivku, kterou důkladně rozmícháme.
- Poléváme až těsně před servírováním, protože olej způsobuje rychlé vadnutí listové zeleniny.