Jarní míchaný salát

Jarní míchaný salát - obrázek

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 60 ml
Cukr krupice 5 g
Hořčice 5 ml
Ocet vinný 20 ml
Okurky 2 ks
Olej olivový 100 ml
Pepř černý celý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Ředkvička 1 ks
Salát hlávkový 1 ks
Salát ledový 1 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hlávkový a ledový salát pořádně propláchneme, osušíme na utěrce, rozdělíme na jednotlivé listy. Rukama roztrháme na menší kousky a dáme do velké mísy. Omyté ředkvičky, okurky a rajčata nakrájíme na větší nudličky a přidáme do mísy. Přidáme nasekanou petrželku, přikryjeme fólií a necháme v chladničce odležet. Mezitím připravíme z ingrediencí zálivku, kterou důkladně rozmícháme.
  2. Poléváme až těsně před servírováním, protože olej způsobuje rychlé vadnutí listové zeleniny.