Mušličky Krásná Neapol

Ingredience


Česnek 1 ks
Chilli paprička 1 ks
Mušle srdcovky 1500 g
Olej olivový 100 ml
Petržel - nať 60 g
Rajčata 500 g
Sůl 5 g
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mušličky omyjeme a necháme 3-4 hodiny ponořené v míse s dostatečným množstvím osolené vody. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je a oloupeme. Zbavíme semínek, nakrájíme je a necháme v cedníku okapat. Oloupeme 1 stroužek česneku, omyjeme a dlaní trochu rozmačkáme. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme.
  2. Mušličky scedíme, dáme do pánve, přidáme 1 lžíci oleje a pod pokličkou při vysoké teplotě, za občasného potřesení pánví, necháme otevřít. Stáhneme pánev ze sporáku, vyloupeme mušličky ze skořápek a dáme do mísy. Prázdné skořápky a neotevřené mušličky vyhodíme. Tekutinu, v níž se vařily, přecedíme přes jemnou látku a uschováme ji.
  3. Nalijeme do pánve zbyvající olej, přidáme trochu petželky, papričku a česnek. Vše chvíli smažíme. Petrželku, papričku i česnek odstraníme. Přidáme rajčata, jemně scezenou tekutinu z mušliček, je-li třeba, přidáme trochu soli a omáčku 6-7 minut za občasného zamíchání dřevěnou vařečkou povaříme. Nakonec přidáme mušličky, prohřejeme a stáhneme pánev ze sporáku. Hotový předkrm posypeme zbylou petrželkou a podáváme horké.