Langusta se zeleninou
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer řapíkatý |
80 g |
Cibule |
1 ks |
Langusta |
1000 g |
Olej olivový |
75 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Langustu omyjeme, oloupeme,cibuli omyjeme. Cibuli a celer
- jemně pokrájíme. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a v cedníku necháme okapat. Pokrájíme na kostičky. Dáme do mísy, přidáme pokrájenou cibuli a celer, špetku soli, špetku čerstvého mletého pepře. Vše zalijeme olejem a promícháme.
- Do většího hrnce nalijeme 2 litry vody, přilijeme víno, přidáme bobkový list a přivedeme vodu k varu. Osolíme a langustu vaříme cca 10 minut. Poté vyndáme.
- Maso vybereme, pokrájíme, navršíme na kostičky rajčat, červenou cibuli a celer. Hned podáváme.