Fazolový salát se sýrem a koprem
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
4 stroužek |
Fazole černé |
1 kg |
Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
80 ml |
Olivy černé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Niva (Rokfór) |
120 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Fazole uvaříme v osolené vodě tak, aby se nerozvařily.
- Na oleji osmažíme poloviny rajčat a prolisovaný česnek, až začnou rajčata hnědnout. Pak přidáme na kostičky nakrájenou nivu a 1 minutu mícháme. Pak vložíme i fazole, nasekaný kopr, olivy, sůl a pepř a vše promícháme.
- Pokrm můžeme ozdobit bazalkou.