Zelný salát se sýrem a hrozny
Ingredience
Citronová šťáva |
20 ml |
Cukr krupice |
0.5 polévková lžíce |
Hroznové víno |
200 g |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
125 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
200 g |
Tymián sušený |
1 špetka |
Zelí hlávkové bílé |
150 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme 65 ml oleje, citronovou šťávu, cukr, tymián, zamícháme a odložíme. Pak smícháme nasekané zelí a hrozny. Plátky sýru na zbytku oleje osmažíme po obou stranách.
- Salát servírujeme se sýrem navrchu, zálivkou a koprem.