Florentinky
Ingredience
Čokoláda hořká |
100 g |
Cukr krupice |
100 g |
Kandované ovoce |
50 g |
Mandle |
50 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Troubu předehřejeme na 210C.
- Smícháme půl sklenice vody s medem a cukrem a zahřejeme. Přidáme smetanu, mandle a nasekané kandované ovoce. Důkladně promícháme. Z mandlové pasty vytvoříme na vymazaném plechu koláčky o průměru cca 5cm.
- Pečeme 5-6minut, necháme vychladnout a poté chladíme v lednici ještě 2hodiny.
- Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a jednu stranu florentinek namočíme. Polevu necháme ztuhnout a podáváme.