Florentinky

Ingredience


Čokoláda hořká 100 g
Cukr krupice 100 g
Kandované ovoce 50 g
Mandle 50 g
Máslo čerstvé 25 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 210C.
  2. Smícháme půl sklenice vody s medem a cukrem a zahřejeme. Přidáme smetanu, mandle a nasekané kandované ovoce. Důkladně promícháme. Z mandlové pasty vytvoříme na vymazaném plechu koláčky o průměru cca 5cm.
  3. Pečeme 5-6minut, necháme vychladnout a poté chladíme v lednici ještě 2hodiny.
  4. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a jednu stranu florentinek namočíme. Polevu necháme ztuhnout a podáváme.