Teplý rybí koláč

Ingredience


Chléb toastový 4 krajíc
Filé z mečouna 200 g
Krevety tygří - loupané 6 ks
Losos - filety 200 g
Máta 1 ks
Mořský ďas 200 g
Olej olivový 80 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 60 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Stáhneme z rybího masa kůži, maso omyjeme, dobře osušíme a ostrým nožem nakrájejíme na tlustší pruhy. Krevety nahrubo nasekáme. Z krajíčku chleba odkrojíme kůrku, střídu dáme do mixéru, přidáme petrželku a mátu a vše rozmixujeme.
  2. Vytřeme zapékací nádobu olejem, dáme do ní vrstvu lososa, osolíme a opepříme čersvě mletým pepřem. Navrch položíme kousky mečouna a tento postup opakujeme. Každou vrstvu osolíme a opepříme.
  3. Nahoru rozetřeme nahrubo nasekané krevety a chlebovou směs s petrželkou a mátou. Vše zalijeme zbývajícím olejem a pečeme cca 10 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Upečený kolač podáváme teplý.