Teplý rybí koláč
Ingredience
Chléb toastový |
4 krajíc |
Filé z mečouna |
200 g |
Krevety tygří - loupané |
6 ks |
Losos - filety |
200 g |
Máta |
1 ks |
Mořský ďas |
200 g |
Olej olivový |
80 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
60 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Stáhneme z rybího masa kůži, maso omyjeme, dobře osušíme a ostrým nožem nakrájejíme na tlustší pruhy. Krevety nahrubo nasekáme. Z krajíčku chleba odkrojíme kůrku, střídu dáme do mixéru, přidáme petrželku a mátu a vše rozmixujeme.
- Vytřeme zapékací nádobu olejem, dáme do ní vrstvu lososa, osolíme a opepříme čersvě mletým pepřem. Navrch položíme kousky mečouna a tento postup opakujeme. Každou vrstvu osolíme a opepříme.
- Nahoru rozetřeme nahrubo nasekané krevety a chlebovou směs s petrželkou a mátou. Vše zalijeme zbývajícím olejem a pečeme cca 10 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Upečený kolač podáváme teplý.