Polévka ze syrovátky
Ingredience
Kmín celý |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Syrovátka |
1 l |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Polovinu syrovátky okořeníme špětkou kmínu a necháme povařit cca 5 min.
- Mezitím si v malém hrnku rozehřejeme máslo, které smícháme s moukou a zalijeme troškou studené syrovátky. Vše mícháme na ohni do té doby, až je směs hladká. Poté ji odstavíme, přidáme do ní ještě část studené syrovátky. Zakvedláme do ní žloutky. Hotovou směs poté vlejeme do polévky, osolíme a za stálého míchání necháme polévku přejít varem.
- Dle chuti a potřeby můžeme hotovou polévku ještě zředit syrovátkou, ochutit octem nebo cukrem.
- Podáváme polévku s chlebem nakrájeným nadrobno.