Polévka ze syrovátky

Ingredience


Kmín celý 1 špetka
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Syrovátka 1 l
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Polovinu syrovátky okořeníme špětkou kmínu a necháme povařit cca 5 min.
  2. Mezitím si v malém hrnku rozehřejeme máslo, které smícháme s moukou a zalijeme troškou studené syrovátky. Vše mícháme na ohni do té doby, až je směs hladká. Poté ji odstavíme, přidáme do ní ještě část studené syrovátky. Zakvedláme do ní žloutky. Hotovou směs poté vlejeme do polévky, osolíme a za stálého míchání necháme polévku přejít varem.
  3. Dle chuti a potřeby můžeme hotovou polévku ještě zředit syrovátkou, ochutit octem nebo cukrem.
  4. Podáváme polévku s chlebem nakrájeným nadrobno.