Losos na citronu a pomeranči
Ingredience
Ančovička - filety |
2 ks |
Bazalka |
4 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Losos - filety |
400 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
120 ml |
Pepř černý celý |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuličky pepře rozdrtíme v hmoždíři. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na plátky. Ančovičky a bazalku nasekáme.
- Filety z lososa rozložíme v míse, zalijeme je olejem a posypeme pepřem. Na ně položíme kolečka pomeranče, přikryjeme a v lednici necháme marinovat 4 hodiny. Citron rozpůlíme, z jedné poloviny vymačkáme šťávu a přecedíme a z druhé polovinu oloupeme kůru a nakrájíme ji na tenké plátky.
- Marinádové maso osušíme, osolíme ho, opepříme a poprášíme moukou.
- Na pánvi ohřejeme 3 lžíce marinády a s filetami je smažíme 2 minuty z obou stran. Maso udržujeme teplé a zbylou marinádu vylijeme. Na másle se zbytkem původní marinády rozmícháme dohladka ančovičky. Vmícháme šťávu, sůl, pepř a omáčku dusíme dohusta.
- Maso podáváme s horkou omáčkou s plátky citronu a pomeranče.