Losos na citronu a pomeranči

Ingredience


Ančovička - filety 2 ks
Bazalka 4 polévková lžíce
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Losos - filety 400 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka polohrubá 2 polévková lžíce
Olej olivový 120 ml
Pepř černý celý 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuličky pepře rozdrtíme v hmoždíři. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na plátky. Ančovičky a bazalku nasekáme.
  2. Filety z lososa rozložíme v míse, zalijeme je olejem a posypeme pepřem. Na ně položíme kolečka pomeranče, přikryjeme a v lednici necháme marinovat 4 hodiny. Citron rozpůlíme, z jedné poloviny vymačkáme šťávu a přecedíme a z druhé polovinu oloupeme kůru a nakrájíme ji na tenké plátky.
  3. Marinádové maso osušíme, osolíme ho, opepříme a poprášíme moukou.
  4. Na pánvi ohřejeme 3 lžíce marinády a s filetami je smažíme 2 minuty z obou stran. Maso udržujeme teplé a zbylou marinádu vylijeme. Na másle se zbytkem původní marinády rozmícháme dohladka ančovičky. Vmícháme šťávu, sůl, pepř a omáčku dusíme dohusta.
  5. Maso podáváme s horkou omáčkou s plátky citronu a pomeranče.