Medové karbanátky

Ingredience


Cukr krupice 400 g
Cukr moučkový 20 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 120 g
Med včelí 1 dl
Mléko polotučné 1 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Olej sezamový 1 dl
Pomerančová kůra 20 g
Skořice mletá 5 g
Voda pitná 1.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozmixujeme olej s máslem a cukrem, postupně vmícháme pokrájenou pomerančovou kůru a ostatní koření. Nakonec přidáme mouku a kypřící prášek a uhněteme hladké těsto. Ruce si namáčíme do mléka a z těsta vytvoříme malé karbanátky. Pečeme v troubě asi 30 minut na 150 stupňů.
  2. Mezitím si připravíme polevu - svaříme med, cukr a vodu, tvořící se pěnu na povrchu odstraňujeme lžící. Ještě teplé, upečené karbanátky polijeme a posypeme nastrouhanými ořechy a skořicí.