Medové karbanátky
Ingredience
Cukr krupice |
400 g |
Cukr moučkový |
20 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
120 g |
Med včelí |
1 dl |
Mléko polotučné |
1 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Olej sezamový |
1 dl |
Pomerančová kůra |
20 g |
Skořice mletá |
5 g |
Voda pitná |
1.5 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozmixujeme olej s máslem a cukrem, postupně vmícháme pokrájenou pomerančovou kůru a ostatní koření. Nakonec přidáme mouku a kypřící prášek a uhněteme hladké těsto. Ruce si namáčíme do mléka a z těsta vytvoříme malé karbanátky. Pečeme v troubě asi 30 minut na 150 stupňů.
- Mezitím si připravíme polevu - svaříme med, cukr a vodu, tvořící se pěnu na povrchu odstraňujeme lžící. Ještě teplé, upečené karbanátky polijeme a posypeme nastrouhanými ořechy a skořicí.