Salát ze sušené tresky
Ingredience
Ančovičky konzervované |
5 ks |
Brambory |
4 ks |
Celer řapíkatý |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kapary |
25 g |
Mléko plnotučné |
500 ml |
Mrkev kořen |
1 ks |
Ocet vinný červený |
30 ml |
Olej olivový |
45 ml |
Petržel - nať |
60 g |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
5 g |
Treska sušená |
800 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nabobtnalou tresku zbavíme kůže a kostí, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Do hrnce dáme celer, cibuli, pórek a mrkev. Vše nahrubo nakrájené, přidáme rybu, zalijeme dostatečným množstvím vody a při střední teplotě vaříme doměkka. Vše vyjmeme a necháme okapat a dáme do mísy. Zalijeme mlékem a necháme 2 hodiny marinovat.
- Mezitím uvaříme brambory, oloupeme je a pokrájíme na kousky. Nasekáme společně petrželku s česnekem, vykostíme ančovičky, kapary také nasekáme. Všechno dáme do mísy, přilijeme ocet, olej a vymícháme hladkou hmotu.
- Přimícháme brambory, scezenou tresku, vše zalijeme připravenou zálivkou, osolíme a před podáváním necháme 2 hodiny uležet.