Salát ze sušené tresky

Ingredience


Ančovičky konzervované 5 ks
Brambory 4 ks
Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kapary 25 g
Mléko plnotučné 500 ml
Mrkev kořen 1 ks
Ocet vinný červený 30 ml
Olej olivový 45 ml
Petržel - nať 60 g
Pórek 1 ks
Sůl 5 g
Treska sušená 800 g
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nabobtnalou tresku zbavíme kůže a kostí, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Do hrnce dáme celer, cibuli, pórek a mrkev. Vše nahrubo nakrájené, přidáme rybu, zalijeme dostatečným množstvím vody a při střední teplotě vaříme doměkka. Vše vyjmeme a necháme okapat a dáme do mísy. Zalijeme mlékem a necháme 2 hodiny marinovat.
  2. Mezitím uvaříme brambory, oloupeme je a pokrájíme na kousky. Nasekáme společně petrželku s česnekem, vykostíme ančovičky, kapary také nasekáme. Všechno dáme do mísy, přilijeme ocet, olej a vymícháme hladkou hmotu.
  3. Přimícháme brambory, scezenou tresku, vše zalijeme připravenou zálivkou, osolíme a před podáváním necháme 2 hodiny uležet.