Krevety se zeleninovou omáčkou

Ingredience


Bazalka 1 ks
Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Krevety tygří - loupané 24 ks
Mandle 10 ks
Nové koření celé 1 ks
Ocet vinný 20 ml
Olej olivový 130 ml
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Rajčata 2 ks
Sůl 1 špetka
Víno bílé 40 ml
Vývar rybí 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata ponoříme na 30 vteřin do vařící vody, pak je zchladíme, oloupeme a nasekáme.
  2. Na 40 ml oleje smažíme nasekanou cibuli a 3 prolisované stroužky česneku doměkka. Pak přidáme nové koření podle chuti, rajčata, mletou papriku, vývar, víno a vše dusíme po dobu 30 minut.
  3. Mandle opečeme na grilu dozlatova, umixujeme je a umeleme. Smícháme je s 40 ml oleje, octem, 1 prolisovaným stroužkem česneku a celou směs umixujeme. Pak do mixéru přidáme rajčata, sůl, pepř a omáčku.
  4. Krevetám odstraníme hlavičky, rozřízneme je na zádech a vytáhneme cévu, opláchneme je, osušíme, namočíme v oleji a grilujeme je na předehřátém grilu asi 3 minuty z obou stran dorůžova.
  5. Krevety podáváme s plátky citronu, omáčkou, petrželkou a bazalkou.