Krevety se zeleninovou omáčkou
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Krevety tygří - loupané |
24 ks |
Mandle |
10 ks |
Nové koření celé |
1 ks |
Ocet vinný |
20 ml |
Olej olivový |
130 ml |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
40 ml |
Vývar rybí |
100 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata ponoříme na 30 vteřin do vařící vody, pak je zchladíme, oloupeme a nasekáme.
- Na 40 ml oleje smažíme nasekanou cibuli a 3 prolisované stroužky česneku doměkka. Pak přidáme nové koření podle chuti, rajčata, mletou papriku, vývar, víno a vše dusíme po dobu 30 minut.
- Mandle opečeme na grilu dozlatova, umixujeme je a umeleme. Smícháme je s 40 ml oleje, octem, 1 prolisovaným stroužkem česneku a celou směs umixujeme. Pak do mixéru přidáme rajčata, sůl, pepř a omáčku.
- Krevetám odstraníme hlavičky, rozřízneme je na zádech a vytáhneme cévu, opláchneme je, osušíme, namočíme v oleji a grilujeme je na předehřátém grilu asi 3 minuty z obou stran dorůžova.
- Krevety podáváme s plátky citronu, omáčkou, petrželkou a bazalkou.