Jogurtový koláč Yaourtopita
Ingredience
Cukr krupice |
200 g |
Cukr vanilka |
2 ks |
Jogurt bílý |
125 ml |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mandle |
100 g |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- V míse šleháme máslo a cukr asi 10 minut, postupně přidáme žloutky, mouku, jogurt, posekané mandle a prášek do pečiva. Nakonec lehce vmícháme vyšlehané bílky. Těsto vlijeme na vymazaný, vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Ještě teplý koláč posypeme vanilkovým cukrem.