Tuňák se zeleninou a bylinkami

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 3 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Cibule 10 ks
Cuketa 1 ks
Cukr krupice 0.5 polévková lžíce
Olej olivový 60 ml
Oregano sušené 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata 1 kg
Šalvěj sušená 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tuňák v oleji 750 g
Víno bílé 170 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Celé cibule vaříme 5 minut v osolené vodě. Rajčata 30 sekund spaříme v horké vodě, zchladíme je, oloupeme a nasekáme. Tuňáka pokrájíme na kousky a zprudka ho pak osmažíme na oleji dozlatova. Vyndáme ho a necháme okapat a do oleje vložíme cibulku, prolisovaný česnek, rajčata (na pánvi je rozmačkáme), bylinky, šalvěj, cukr, protlak, víno a vše přivedeme do varu.
  2. Zeleninu povaříme zvolna 5 minut, vložíme rybu a pokračujeme dalších 5 minut.
  3. Pokrm osolíme, opepříme a podáváme s plátky cukety a oreganem.