Tuňák se zeleninou a bylinkami
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
3 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
10 ks |
Cuketa |
1 ks |
Cukr krupice |
0.5 polévková lžíce |
Olej olivový |
60 ml |
Oregano sušené |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
1 kg |
Šalvěj sušená |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tuňák v oleji |
750 g |
Víno bílé |
170 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Celé cibule vaříme 5 minut v osolené vodě. Rajčata 30 sekund spaříme v horké vodě, zchladíme je, oloupeme a nasekáme. Tuňáka pokrájíme na kousky a zprudka ho pak osmažíme na oleji dozlatova. Vyndáme ho a necháme okapat a do oleje vložíme cibulku, prolisovaný česnek, rajčata (na pánvi je rozmačkáme), bylinky, šalvěj, cukr, protlak, víno a vše přivedeme do varu.
- Zeleninu povaříme zvolna 5 minut, vložíme rybu a pokračujeme dalších 5 minut.
- Pokrm osolíme, opepříme a podáváme s plátky cukety a oreganem.