Olihně plněné sýrem, česnekem a cibulkou
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Mandle |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
100 ml |
Olihně |
4 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
1 kg |
Rozmarýn sušený |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
58 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
120 g |
Víno bílé |
125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibulky si zvlášť nasekáme, česnek prolisujeme, petrželku nasekáme a sýr nastrouháme.
- Na 40 ml oleje smažíme 3 minuty cibulku a pak mimo plamen přimícháme i česnek, strouhanku, petrželku, sůl, pepř a promícháme. Olihně naplníme připravenou nádivkou, na konci je zajistíme párátky. Rajčata položíme na 30 sekund do vodní lázně, zchladíme je, oloupeme a nasekáme.
- Olihně na oleji osmažíme z obou stran a pak je vyjmeme. Do pánve dáme cibuli a po 3 minutách vložíme i rajčata, cukr, víno a vaříme vše do zhoustnutí. Potom tam vrátíme i olihně, přidáme rozmarýn a 30 minut povaříme.
- Pokrm před podáváním posypeme bazalkou, mandlemi a petrželkou.