Olihně plněné sýrem, česnekem a cibulkou

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Mandle 1 polévková lžíce
Olej olivový 100 ml
Olihně 4 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 1 kg
Rozmarýn sušený 1 polévková lžíce
Strouhanka 58 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 120 g
Víno bílé 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibulky si zvlášť nasekáme, česnek prolisujeme, petrželku nasekáme a sýr nastrouháme.
  2. Na 40 ml oleje smažíme 3 minuty cibulku a pak mimo plamen přimícháme i česnek, strouhanku, petrželku, sůl, pepř a promícháme. Olihně naplníme připravenou nádivkou, na konci je zajistíme párátky. Rajčata položíme na 30 sekund do vodní lázně, zchladíme je, oloupeme a nasekáme.
  3. Olihně na oleji osmažíme z obou stran a pak je vyjmeme. Do pánve dáme cibuli a po 3 minutách vložíme i rajčata, cukr, víno a vaříme vše do zhoustnutí. Potom tam vrátíme i olihně, přidáme rozmarýn a 30 minut povaříme.
  4. Pokrm před podáváním posypeme bazalkou, mandlemi a petrželkou.