Smažené krevety na víně
Ingredience
Krevety tygří - loupané |
300 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
200 ml |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krevety očistíme, nůžkami jim po obou stranách rozstřihneme krunýře až ke špičce ocásku a odstraníme z nich černé střívko. Omyjeme dostatečným množstvím studené vody a scedíme. Ponoříme do bílého vína, necháme 10 minut marinovat a znovu scedíme. V míse rozšleháme vejce. Rychle obalíme osušené krevety v mouce a ve vajíčku.
- Mezitím rozehřejeme v nepřilnavé pánvi na smažení potřebné množství arašídového oleje. Obalené krevety v něm v několika várkách osmažíme. Hotové děrovanou lžící vytahujeme a poklademe na savý kuchyňský papír, aby okapaly. Osolíme a rozložíme na servírovací mísu a horké podáváme.