Smažené krevety na víně

Ingredience


Krevety tygří - loupané 300 g
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Olej arašídový (podzemnicový) 200 ml
Sůl 5 g
Vejce slepičí 1 ks
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krevety očistíme, nůžkami jim po obou stranách rozstřihneme krunýře až ke špičce ocásku a odstraníme z nich černé střívko. Omyjeme dostatečným množstvím studené vody a scedíme. Ponoříme do bílého vína, necháme 10 minut marinovat a znovu scedíme. V míse rozšleháme vejce. Rychle obalíme osušené krevety v mouce a ve vajíčku.
  2. Mezitím rozehřejeme v nepřilnavé pánvi na smažení potřebné množství arašídového oleje. Obalené krevety v něm v několika várkách osmažíme. Hotové děrovanou lžící vytahujeme a poklademe na savý kuchyňský papír, aby okapaly. Osolíme a rozložíme na servírovací mísu a horké podáváme.