Treska na bylinkách
Ingredience
Celer bulvový |
1 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
10 ml |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
1 kávová lžička |
Máta |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
310 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Treska aljašská |
1 kg |
Voda pitná |
310 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli nakrájíme na kolečka, rajčata nasekáme nadrobno, česnek na plátky, kopr, mátu, celer a petrželku nasekáme. Z tresky vykrojíme 6 steaků.
- Na oleji necháme zezlátnout cibuli, přidáme rajčata, česnek, cukr, kopr, mátu, celer, petrželku a 310 ml vody, sůl a pepř. Směs vaříme 25 minut, až se omáčka zredukuje na 1/3.
- Rybí steaky povaříme 10 minut doměkka. Pak přidáme citronovou šťávu a necháme je 20 minut odležet.
- Tresku podáváme s omáčkou a bylinkami.