Treska na bylinkách

Ingredience


Celer bulvový 1 ks
Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Citronová šťáva 10 ml
Cukr krupice 1 kávová lžička
Kopr čerstvý 1 kávová lžička
Máta 1 kávová lžička
Olej olivový 310 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 3 ks
Sůl 1 kávová lžička
Treska aljašská 1 kg
Voda pitná 310 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme na kolečka, rajčata nasekáme nadrobno, česnek na plátky, kopr, mátu, celer a petrželku nasekáme. Z tresky vykrojíme 6 steaků.
  2. Na oleji necháme zezlátnout cibuli, přidáme rajčata, česnek, cukr, kopr, mátu, celer, petrželku a 310 ml vody, sůl a pepř. Směs vaříme 25 minut, až se omáčka zredukuje na 1/3.
  3. Rybí steaky povaříme 10 minut doměkka. Pak přidáme citronovou šťávu a necháme je 20 minut odležet.
  4. Tresku podáváme s omáčkou a bylinkami.