Zeleninové jehněčí válečky

Ingredience


Bazalka 1 ks
Bobkový list 2 ks
Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Cibulka jarní 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Jehněčí maso mleté 750 g
Kmín drcený 2 kávová lžička
Mléko polotučné 170 ml
Mouka polohrubá 100 g
Olej olivový 1 dl
Passata (drcená rajčata) 2.5 šálek
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Strouhanka 58 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Spojíme strouhanku, mléko, jehněčí, nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, kmín, nasekanou petrželku, sůl a pepř.
  2. Ze směsi vytvoříme několik malých válečků, obalíme je v mouce a osm minut smažíme v oleji ze všech stran, pak je necháme okapat.
  3. Passatu, bobkový list, cukr a celou cibulku, dusíme dvacet minut. Pak přidáme válečky a vaříme je dalších deset minut.
  4. Pokrm podáváme ozdobený bazalkou.