Zeleninové jehněčí válečky
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Cibulka jarní |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Jehněčí maso mleté |
750 g |
Kmín drcený |
2 kávová lžička |
Mléko polotučné |
170 ml |
Mouka polohrubá |
100 g |
Olej olivový |
1 dl |
Passata (drcená rajčata) |
2.5 šálek |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
58 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Spojíme strouhanku, mléko, jehněčí, nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, kmín, nasekanou petrželku, sůl a pepř.
- Ze směsi vytvoříme několik malých válečků, obalíme je v mouce a osm minut smažíme v oleji ze všech stran, pak je necháme okapat.
- Passatu, bobkový list, cukr a celou cibulku, dusíme dvacet minut. Pak přidáme válečky a vaříme je dalších deset minut.
- Pokrm podáváme ozdobený bazalkou.