Svěží salát z mušlí a bobů
Ingredience
Česnek |
1 ks |
Mušle srdcovky |
1 kg |
Ocet vinný |
20 ml |
Olej olivový |
80 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
120 g |
Šalotka |
1 ks |
Sójové boby vařené |
1 kg |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
60 ml |




-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mušle omyjeme a necháme několik hodin v dostatečném množství osolené studené vody. Oloupeme česnek a rozdrtíme, petrželku a šalotku nasekáme najemno.
- Scedíme mušle, dáme do pánve, přidáme česnek, lžíci oleje, bílé víno, nasekanou šalotku a petrželku a při střední teplotě necháme na pánvi za občasného zatřesení otevřít.
- Stáhneme pánev ze sporáku, vyloupeme mušle ze skořápek, dáme do mísy, zakryjeme a postavíme na teplé místo. Skořápky a neotevřené mušle vyhodíme. Do mísy dáme sůl, ocet, pepř a promícháme. Postupně přiléváme zbývající olej a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku.
- Vyloupeme boby, 4-5 minut povaříme ve velkém hrnci osolené vody, scedíme a oloupeme blánu. Na servírovací mísu poklademe boby a vyloupané mušle, přelijeme připravenou zálivkou. Podáváme vlažné.