Uzené lososové kornouty s okurkami
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Losos uzený |
600 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Okurka salátová |
200 g |
Pažitka |
60 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vymačkáme citron a přecedíme šťávu do misky. Oloupeme okurky, omyjeme a osušíme. Podélně rozkrojíme na poloviny, zbavíme semínek a pokrájíme na půlkolečka o tlouštce asi 1 cm. Dáme do mísy. Osolíme a promícháme s citronovou šťávou z misky.
- Do jiné mísy dáme pokrájené kousky másla, které necháme zahřát na pokojovou teplotu. Vařečkou utřeme do pěny. Přidáme nasekanou pažitku a promícháme s máslem.
- Každý plátek uzeného lososa potřeme trochou másla s pažitkou a navrch položíme několik kousků dobře osušené okurky. Plátky uzeného lososa stočíme do kornoutu a spíchneme párátkem. Posypeme zbylou nasekanou pažitkou. Podáváme vychlazené.