Uzené lososové kornouty s okurkami

Ingredience


Citrony 1 ks
Losos uzený 600 g
Máslo čerstvé 40 g
Okurka salátová 200 g
Pažitka 60 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vymačkáme citron a přecedíme šťávu do misky. Oloupeme okurky, omyjeme a osušíme. Podélně rozkrojíme na poloviny, zbavíme semínek a pokrájíme na půlkolečka o tlouštce asi 1 cm. Dáme do mísy. Osolíme a promícháme s citronovou šťávou z misky.
  2. Do jiné mísy dáme pokrájené kousky másla, které necháme zahřát na pokojovou teplotu. Vařečkou utřeme do pěny. Přidáme nasekanou pažitku a promícháme s máslem.
  3. Každý plátek uzeného lososa potřeme trochou másla s pažitkou a navrch položíme několik kousků dobře osušené okurky. Plátky uzeného lososa stočíme do kornoutu a spíchneme párátkem. Posypeme zbylou nasekanou pažitkou. Podáváme vychlazené.