Vepřová roláda s oříškovými kuličkami
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
20 ml |
Fíky čerstvé |
4 ks |
Olej olivový |
80 ml |
Olivy zelené |
8 ks |
Oříšky piniové |
0.25 šálek |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Strouhanka |
87 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vepřová kýta |
1 kg |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme, fíky, pažitku, petrželku a olivy nasekáme, oříšky pokrájíme.
- Na 60 ml oleje necháme změknout cibuli a česnek. Vmícháme strouhanku, fíky, olivy, oříšky, citronovou šťávu, petrželku, žloutek, špetku soli a pepře.
- Z masa odstraníme šlachy a nařežeme ho na jeden plát. Polovinu nádivky natřeme na maso, srolujeme ho jako roládu a zašijeme.
- Na oleji v pekáči pečeme roládu asi hodinu a patnáct minut. Nádivku propracujeme a utvoříme z ní kuličky, které přidáme asi dvacet minut před koncem pečení rolády.
- Maso necháme po pečení deset minut odpočinout a na plátky ho podáváme s kuličkami.