Vepřová roláda s oříškovými kuličkami

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 20 ml
Fíky čerstvé 4 ks
Olej olivový 80 ml
Olivy zelené 8 ks
Oříšky piniové 0.25 šálek
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 kávová lžička
Strouhanka 87 g
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vepřová kýta 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme, fíky, pažitku, petrželku a olivy nasekáme, oříšky pokrájíme.
  2. Na 60 ml oleje necháme změknout cibuli a česnek. Vmícháme strouhanku, fíky, olivy, oříšky, citronovou šťávu, petrželku, žloutek, špetku soli a pepře.
  3. Z masa odstraníme šlachy a nařežeme ho na jeden plát. Polovinu nádivky natřeme na maso, srolujeme ho jako roládu a zašijeme.
  4. Na oleji v pekáči pečeme roládu asi hodinu a patnáct minut. Nádivku propracujeme a utvoříme z ní kuličky, které přidáme asi dvacet minut před koncem pečení rolády.
  5. Maso necháme po pečení deset minut odpočinout a na plátky ho podáváme s kuličkami.