Salát z marinovaných ryb
Ingredience
Citronová šťáva |
50 ml |
Losos - filety |
100 g |
Nakládaný zelený pepř |
8 g |
Okouník mořský |
150 g |
Olej olivový |
80 ml |
Pepř černý celý |
5 g |
Rybíz červený |
50 g |
Salát kadeřavý |
100 g |
Salát Polníček |
100 g |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme šalotku, omyjeme a jemně nasekáme. V míse smícháme scezenou citronovou šťávu se solí a čerstvě namletým pepřem. Postupně přiléváme olej a vyšleháme hladkou zálivku.
- Omyjeme plátky ryb a osušíme. Pokrájíme na tenké nudličky, rozložíme na mísu, posypeme zrnky zeleného pepře a nasekanou šalotkou, zalijeme polovinou zálivky a necháme 15 minut marinovat zakryté průhlednou fólií.
- Omyjeme rybíz, otrháme bobule a dáme stranou. Očistíme salát, vyhodíme povadlé a poškozené listy. Ostatní propereme ve studené vodě, scedíme, listy kadeřavého salátu natrháme na menší kousky. Dáme salátové listy do mísy s nudličkami ryb a všechno zalijeme zbývající zálivkou. Přendáme na servírovací mísu, ozdobíme hotový předkrm kuličkami rybízu a podáváme.