Salát z marinovaných ryb

Ingredience


Citronová šťáva 50 ml
Losos - filety 100 g
Nakládaný zelený pepř 8 g
Okouník mořský 150 g
Olej olivový 80 ml
Pepř černý celý 5 g
Rybíz červený 50 g
Salát kadeřavý 100 g
Salát Polníček 100 g
Šalotka 1 ks
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme šalotku, omyjeme a jemně nasekáme. V míse smícháme scezenou citronovou šťávu se solí a čerstvě namletým pepřem. Postupně přiléváme olej a vyšleháme hladkou zálivku.
  2. Omyjeme plátky ryb a osušíme. Pokrájíme na tenké nudličky, rozložíme na mísu, posypeme zrnky zeleného pepře a nasekanou šalotkou, zalijeme polovinou zálivky a necháme 15 minut marinovat zakryté průhlednou fólií.
  3. Omyjeme rybíz, otrháme bobule a dáme stranou. Očistíme salát, vyhodíme povadlé a poškozené listy. Ostatní propereme ve studené vodě, scedíme, listy kadeřavého salátu natrháme na menší kousky. Dáme salátové listy do mísy s nudličkami ryb a všechno zalijeme zbývající zálivkou. Přendáme na servírovací mísu, ozdobíme hotový předkrm kuličkami rybízu a podáváme.