Salát z olihní, fazolí a s kaviárem
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
1 ks |
Citronová šťáva |
50 ml |
Cuketa |
200 g |
Fazole bílé |
150 g |
Kaviár |
20 g |
Olej olivový |
70 ml |
Olihně |
250 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Vývar rybí |
250 ml |
-
Doba přípravy: 75 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Necháme fazole 12 hodin bobtnat v míse s dostatečným množstvím studené vody. Potom scedíme, nasypeme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme oloupaný stroužek česneku a bobkový list a pomalu uvedeme vodu do varu. Při mírné teplotě vaříme fazole asi 1 hodinu a ke konci vaření osolíme.
- Dáme vařit rybí vývar. Olihně vykucháme, stáhneme kůže, odstraníme oči a zobáčky, omyjeme a 2-3 minuty povaříme v rybím vývaru. Scedíme
- a odložíme stranou.
- Odkrojíme z cuket stopky, cukety omyjeme, pokrájíme na tenká kolečka a 2 minuty povaříme v osolené vodě. Scedíme, vysypeme na kuchyňskou utěrku a osušíme. V misce smícháme citronovou šťávu se solí a pepřem, přiléváme olej a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku.
- Scedíme fazole, nasypeme do mísy a zalijeme polovinou připravené zálivky. Do jiné mísy dáme olihně a kolečka cuket. Zalijeme zbytkem zálivky a přidáme fazole. Promícháme, přendáme na servírovací mísu, posypeme kaviárem a podáváme.