Salát z olihní, fazolí a s kaviárem

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 1 ks
Citronová šťáva 50 ml
Cuketa 200 g
Fazole bílé 150 g
Kaviár 20 g
Olej olivový 70 ml
Olihně 250 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Vývar rybí 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Necháme fazole 12 hodin bobtnat v míse s dostatečným množstvím studené vody. Potom scedíme, nasypeme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme oloupaný stroužek česneku a bobkový list a pomalu uvedeme vodu do varu. Při mírné teplotě vaříme fazole asi 1 hodinu a ke konci vaření osolíme.
  2. Dáme vařit rybí vývar. Olihně vykucháme, stáhneme kůže, odstraníme oči a zobáčky, omyjeme a 2-3 minuty povaříme v rybím vývaru. Scedíme
  3. a odložíme stranou.
  4. Odkrojíme z cuket stopky, cukety omyjeme, pokrájíme na tenká kolečka a 2 minuty povaříme v osolené vodě. Scedíme, vysypeme na kuchyňskou utěrku a osušíme. V misce smícháme citronovou šťávu se solí a pepřem, přiléváme olej a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku.
  5. Scedíme fazole, nasypeme do mísy a zalijeme polovinou připravené zálivky. Do jiné mísy dáme olihně a kolečka cuket. Zalijeme zbytkem zálivky a přidáme fazole. Promícháme, přendáme na servírovací mísu, posypeme kaviárem a podáváme.