Lívanečky Loukoumades
Ingredience
Cukr krupice |
20 g |
Droždí |
42 g |
Med včelí |
1 dl |
Mléko polotučné |
2 dl |
Mouka polohrubá |
700 g |
Olej rostlinný |
5 dl |
Skořice mletá |
5 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Kostku kvasnic rozpustíme ve vlažné vodě. Do hnětací mísy dáme mouku, mléko, kvasnice, cukr, sůl a mixérem nebo ručně hněteme těsto 3-4 minuty, až je kompaktní a nelepivé. Přikryjeme utěrkou a necháme minimálně hodinu odstát, aby těsto nakynulo.
- V hrnci rozpálíme olej a lžičkou namočenou do vody vykrajujeme těsto, mírně zploštíme a smažíme lívanečky v oleji dorůžova.
- Ještě horké polijeme medem a posypeme skořicí.