Hřebenatky s hráškem
Ingredience
Hrách loupaný |
150 g |
Hřebenatka |
16 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mrkev kořen |
3 ks |
Pepř černý celý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
100 ml |
Vývar rybí |
200 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oškrábeme mrkev, omyjeme a pokrájíme na tyčinky. Hrášek a mrkev uvaříme zvlášť. Vše scedíme. Do pánve nalijeme víno a rybi vývar a necháme směs pod pokličkou prudce povařit, aby zbyla slabá polovina.
- Čepelí nože otevřeme hřebenatky, odřízneme bílou i červenou část, opláchneme pod tekoucí studenou vodou a scedíme. Bí1é části rozkrájíme na poloviny a bílé i červené části 2 minuty povaříme v zredukovaném rybím vyvaru.
- Přidáme hrášek, mrkev, sůl, čerstvě namletý pepř a promícháme. Přidáme po kouscích máslo, které jsme nechali změknout na pokojovou teplotu. Mícháme, dokud se máslo nespojí s ostatními ingrediencemi. Hotový předkrm přendáme na předem nahřátou servírovací mísu a podáváme.