Hřebenatky s hráškem

Ingredience


Hrách loupaný 150 g
Hřebenatka 16 ks
Máslo čerstvé 30 g
Mrkev kořen 3 ks
Pepř černý celý 5 g
Sůl 5 g
Víno bílé 100 ml
Vývar rybí 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oškrábeme mrkev, omyjeme a pokrájíme na tyčinky. Hrášek a mrkev uvaříme zvlášť. Vše scedíme. Do pánve nalijeme víno a rybi vývar a necháme směs pod pokličkou prudce povařit, aby zbyla slabá polovina.
  2. Čepelí nože otevřeme hřebenatky, odřízneme bílou i červenou část, opláchneme pod tekoucí studenou vodou a scedíme. Bí1é části rozkrájíme na poloviny a bílé i červené části 2 minuty povaříme v zredukovaném rybím vyvaru.
  3. Přidáme hrášek, mrkev, sůl, čerstvě namletý pepř a promícháme. Přidáme po kouscích máslo, které jsme nechali změknout na pokojovou teplotu. Mícháme, dokud se máslo nespojí s ostatními ingrediencemi. Hotový předkrm přendáme na předem nahřátou servírovací mísu a podáváme.