Salát z mečouna

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 30 ml
Filé z mečouna 300 g
Hořčice 10 g
Olej olivový 60 ml
Pepř černý celý 10 g
Salát hlávkový 2 ks
Sardelová pasta 5 g
Sůl 10 g
Worcester (worcesterská omáčka) 10 ml
Zakysaná smetana 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme a jemně nasekáme stroužek česneku a dáme do mixéru společně
  2. s olejem, citronovou šťávou, kysanou smetanou, hořčicí, sardelovou pastou, worcesterem, solí a čerstvě namletým pepřem a umixujeme jednolitou směs.
  3. Salát očistíme, propláchneme ve studené vodě, scedíme, osušíme a natrháme na menší kousky. Každý plátek mečouna potřeme 1 lžičkou rozmixované směsi. V nepřilnavé pánvi smažíme po každé straně 3 minuty. Osolíme a opepříme.
  4. Plátky mečouna vyjmeme z pánve, necháme okapat, položíme na taliř a zakryjeme průhlednou fólií. Udržujeme teplé. Salátové listy jemně promícháme s částí předem připravené směsi a rozdělíme na 4 talíře. Plátky mečouna pokrájíme a položíme na salát. Navrch poklademe zbytek směsi, posypeme čerstvě mletým pepřem a hned podáváme.