Salát z mečouna
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
30 ml |
Filé z mečouna |
300 g |
Hořčice |
10 g |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý celý |
10 g |
Salát hlávkový |
2 ks |
Sardelová pasta |
5 g |
Sůl |
10 g |
Worcester (worcesterská omáčka) |
10 ml |
Zakysaná smetana |
80 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme a jemně nasekáme stroužek česneku a dáme do mixéru společně
- s olejem, citronovou šťávou, kysanou smetanou, hořčicí, sardelovou pastou, worcesterem, solí a čerstvě namletým pepřem a umixujeme jednolitou směs.
- Salát očistíme, propláchneme ve studené vodě, scedíme, osušíme a natrháme na menší kousky. Každý plátek mečouna potřeme 1 lžičkou rozmixované směsi. V nepřilnavé pánvi smažíme po každé straně 3 minuty. Osolíme a opepříme.
- Plátky mečouna vyjmeme z pánve, necháme okapat, položíme na taliř a zakryjeme průhlednou fólií. Udržujeme teplé. Salátové listy jemně promícháme s částí předem připravené směsi a rozdělíme na 4 talíře. Plátky mečouna pokrájíme a položíme na salát. Navrch poklademe zbytek směsi, posypeme čerstvě mletým pepřem a hned podáváme.