Hovězí rolky se šunkou

Ingredience


Bazalka 1 ks
Bobkový list 2 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí svíčková 480 g
Hovězí vývar základní 170 ml
Olej olivový 60 ml
Oregano sušené 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 5 polévková lžíce
Protlak rajčatový 170 ml
Sůl 1 kávová lžička
Šunka uzená 100 g
Sýr Parmezán 150 g
Vejce slepičí 2 ks
Víno červené 85 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí rozdělíme na čtyři přibližně stejné plátky, přikryjeme je fólií a mírně rozklepeme. Na každý plátek položíme jeden plátek šunky. Smícháme nastrouhaný sýr, dva prolisované stroužky česneku, nasekanou petrželku, dvě naměkko uvařená a oloupaná vejce, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a naklademe ji na plátky masa se šunkou. Srolujeme je jako rolky a převážeme je provázkem.
  2. Na oleji dozlatova rychle opečeme závitky a uložíme je do vymazaného pekáče.
  3. Do pánve dáme nasekanou cibuli, osmažíme ji dozlatova, pak přidáme protlak, víno, bobkové listy, vývar, sůl a pepř. Přivedeme je do varu a nalijeme na masové rolky.
  4. Ty pečeme přikryté asi hodinu. Rolky pak rozvážeme a podáváme s omáčkou, ozdobené bazalkou a oreganem.