Hovězí rolky se šunkou
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí svíčková |
480 g |
Hovězí vývar základní |
170 ml |
Olej olivový |
60 ml |
Oregano sušené |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
5 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
170 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka uzená |
100 g |
Sýr Parmezán |
150 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Víno červené |
85 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí rozdělíme na čtyři přibližně stejné plátky, přikryjeme je fólií a mírně rozklepeme. Na každý plátek položíme jeden plátek šunky. Smícháme nastrouhaný sýr, dva prolisované stroužky česneku, nasekanou petrželku, dvě naměkko uvařená a oloupaná vejce, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a naklademe ji na plátky masa se šunkou. Srolujeme je jako rolky a převážeme je provázkem.
- Na oleji dozlatova rychle opečeme závitky a uložíme je do vymazaného pekáče.
- Do pánve dáme nasekanou cibuli, osmažíme ji dozlatova, pak přidáme protlak, víno, bobkové listy, vývar, sůl a pepř. Přivedeme je do varu a nalijeme na masové rolky.
- Ty pečeme přikryté asi hodinu. Rolky pak rozvážeme a podáváme s omáčkou, ozdobené bazalkou a oreganem.