Nákyp z garnátů
Ingredience
Citronová šťáva |
15 ml |
Garnát obecný |
400 g |
Hořčice |
5 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mléko polotučné |
2 dl |
Olej olivový |
45 ml |
Pažitka |
60 g |
Pepř černý mletý |
10 g |
Rajčata |
300 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ocásky garnátů vyloupeme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Do mísy nalijeme mleko, rozmícháme vejce, pokrájenou pažitku, osolíme a opepříme. Vyšleháme směs. Přidáme ocásky garnátů ze kterých odstraníme černé střívko, vmícháme do směsi a směs rozdělíme do máslem vymazaných zapékacích misek. V předehřáté troubě na 180°C vaříme ve vodní lázni 25-30 minut.
- Připravíme omáčku. V hrnci s vařící osolenou vodou sparíme rajčata,
- scedíme, oloupeme, zbavíme semínek. Nahrubo nasekáme a dáme okapat do cedníku.
- Rajčata rozmixujeme s hořčicí, olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Formičky vyndáme z trouby, vyklopíme na servírovací mísu.
- Nákyp podáváme horký nebo vlažný s rajčatovou omáčkou.