Nákyp z garnátů

Ingredience


Citronová šťáva 15 ml
Garnát obecný 400 g
Hořčice 5 g
Máslo čerstvé 10 g
Mléko polotučné 2 dl
Olej olivový 45 ml
Pažitka 60 g
Pepř černý mletý 10 g
Rajčata 300 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ocásky garnátů vyloupeme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Do mísy nalijeme mleko, rozmícháme vejce, pokrájenou pažitku, osolíme a opepříme. Vyšleháme směs. Přidáme ocásky garnátů ze kterých odstraníme černé střívko, vmícháme do směsi a směs rozdělíme do máslem vymazaných zapékacích misek. V předehřáté troubě na 180°C vaříme ve vodní lázni 25-30 minut.
  2. Připravíme omáčku. V hrnci s vařící osolenou vodou sparíme rajčata,
  3. scedíme, oloupeme, zbavíme semínek. Nahrubo nasekáme a dáme okapat do cedníku.
  4. Rajčata rozmixujeme s hořčicí, olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Formičky vyndáme z trouby, vyklopíme na servírovací mísu.
  5. Nákyp podáváme horký nebo vlažný s rajčatovou omáčkou.