Grilované jehněčí s jogurtovou zálivkou

Ingredience


Bobkový list 3 ks
Cibule 1 ks
Citronová kůra 1 špetka
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Citrony 1 ks
Cukr krupice 1 špetka
Jehněčí kýta 1 kg
Jogurt bílý 166.6665 g
Koriandr mletý 1 polévková lžíce
Máta 1 polévková lžíce
Olej olivový 85 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn sušený 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nastrouháme, mátu a koriandr nasekáme. Smícháme jogurt, mátu, koriandr, 2 lžičky cibule, promícháme a vložíme do malé misky. Maso nakrájíme na kousíčky a zalijeme ho promíchanou směsí cibule, bylinek, kůry, šťávy, cukru, oleje, pepře a soli. Dvanáct hodin tak maso marinujeme.
  2. Okapané ho pak napícháme na špízy a grilujeme na předehřátém grilu asi deset minut dozlatova.
  3. Podáváme s jogurtem a kousky citronu.