Grilované jehněčí s jogurtovou zálivkou
Ingredience
Bobkový list |
3 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová kůra |
1 špetka |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Jehněčí kýta |
1 kg |
Jogurt bílý |
166.6665 g |
Koriandr mletý |
1 polévková lžíce |
Máta |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
85 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn sušený |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nastrouháme, mátu a koriandr nasekáme. Smícháme jogurt, mátu, koriandr, 2 lžičky cibule, promícháme a vložíme do malé misky. Maso nakrájíme na kousíčky a zalijeme ho promíchanou směsí cibule, bylinek, kůry, šťávy, cukru, oleje, pepře a soli. Dvanáct hodin tak maso marinujeme.
- Okapané ho pak napícháme na špízy a grilujeme na předehřátém grilu asi deset minut dozlatova.
- Podáváme s jogurtem a kousky citronu.