Pizza po neapolsku
Ingredience
Česnek |
2 ks |
Droždí |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Olej olivový |
90 ml |
Oregano čerstvé |
20 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
300 g |
Sardinka obecná |
1 kg |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Rozdrobíme droždí do 2 dl vlažné vody. Prosijeme do mísy mouku, uděláme důlek a nalijeme do něj vodu s droždím. Přidáme sůl a 3 lžíce oleje. Z těchto ingrediencí vyhněteme hladké těsto. Zabalíme do čisté utěrky a necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Poté těsto znovu 2 minuty hněteme a necháme kynout dalších 15 minut.
- Oloupeme stroužky česneku a najemno nasekáme. Omyjeme rajčata a rozčtvrtíme. Vykucháme sardinky, odtrhneme hlavičky, rozevřeme a odstraníme páteř. Propláchneme, osušíme, osolíme a opepříme.
- Rozválíme těsto do kulatého plátu a vyložíme na olejem potřenou formu. Na těsto naskládáme sardinky, posypeme nasekaným česnekem, oreganem a čtvrtkami rajčat. Osolíme, zakapeme olejem a 20 minut pečeme v troubě předehřáté na 200 °C. Hotový předkrm podáváme horký.