Pizza po neapolsku

Ingredience


Česnek 2 ks
Droždí 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Olej olivový 90 ml
Oregano čerstvé 20 g
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 300 g
Sardinka obecná 1 kg
Sůl 10 g
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozdrobíme droždí do 2 dl vlažné vody. Prosijeme do mísy mouku, uděláme důlek a nalijeme do něj vodu s droždím. Přidáme sůl a 3 lžíce oleje. Z těchto ingrediencí vyhněteme hladké těsto. Zabalíme do čisté utěrky a necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Poté těsto znovu 2 minuty hněteme a necháme kynout dalších 15 minut.
  2. Oloupeme stroužky česneku a najemno nasekáme. Omyjeme rajčata a rozčtvrtíme. Vykucháme sardinky, odtrhneme hlavičky, rozevřeme a odstraníme páteř. Propláchneme, osušíme, osolíme a opepříme.
  3. Rozválíme těsto do kulatého plátu a vyložíme na olejem potřenou formu. Na těsto naskládáme sardinky, posypeme nasekaným česnekem, oreganem a čtvrtkami rajčat. Osolíme, zakapeme olejem a 20 minut pečeme v troubě předehřáté na 200 °C. Hotový předkrm podáváme horký.