Hovězí řízky ve strouhance
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
1000 g |
Olej rostlinný |
300 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
81.5 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vegeta |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 130 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na silnější plátky, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Každý řízek nejméně 3x naklepeme ve strouhance.
- Potom řízky obalíme v rozšlehaných vejcích a usmažíme na pánvi na rozpáleném oleji.
- Usmažené řízky urovnáme do pekáčku.
- Na pánvi na oleji dozlatova usmažíme nakrájenou cibuli a vždy lžičkou položíme na řízek.
- Na pánev s rozpáleným olejem přidáme hořčici, vegetu, papriku a vše zalijeme horkou vodou. Šťávu nalijeme na řízky, pekáč vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 2 hodiny.