Hovězí řízky ve strouhance

Ingredience


Cibule 3 ks
Hořčice 1 kávová lžička
Hovězí roštěnka níz. peč. 1000 g
Olej rostlinný 300 ml
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 81.5 g
Sůl 1 kávová lžička
Vegeta 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na silnější plátky, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Každý řízek nejméně 3x naklepeme ve strouhance.
  2. Potom řízky obalíme v rozšlehaných vejcích a usmažíme na pánvi na rozpáleném oleji.
  3. Usmažené řízky urovnáme do pekáčku.
  4. Na pánvi na oleji dozlatova usmažíme nakrájenou cibuli a vždy lžičkou položíme na řízek.
  5. Na pánev s rozpáleným olejem přidáme hořčici, vegetu, papriku a vše zalijeme horkou vodou. Šťávu nalijeme na řízky, pekáč vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 2 hodiny.