Terina s vepřovou panenkou
Ingredience
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřová panenka |
500 g |
Brusinky |
4 polévková lžíce |
Salát kadeřavý |
8 ks |
Houby nakládané |
4.5 dl |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Šunka dušená |
250 g |
Sýr Parmezán |
250 g |
Vepřové maso mleté |
800 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse si promícháme hrubě a jemně namleté vepřové maso se solí a pepřem. Šunku a sýr nakrájíme na kostičky, které vložíme do druhé mísy, přidáme ochucené mleté maso, sterilované okapané houby, omytou a okapanou, drobně pokrájenou zelenou petrželku a vše dobře propracujeme.
- Troubu si předehřejeme na 175 °C.
- Formu s víkem vyložíme alobalem a dno vyplníme polovinou připravené masové směsi, na kterou položíme mírně osolenou a opepřenou vepřovou panenku, kterou dobře zakryjeme druhou polovinou masové směsi. Překryjeme alobalem a víkem, dobře uzavřeme. Pak formu vložíme do hrnce s horkou vodou a takto v horké vodní lázni ji strčíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 90 minut.
- Upečené maso opatrně rozděláme, necháme vychladnout, pokrájíme na porce, ke každé na talířek dáme lžičku brusinek, ozdobíme listem hlávkového salátu a podáváme jako předkrm nebo hlavní jídlo.