Terina s vepřovou panenkou

Ingredience


Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřová panenka 500 g
Brusinky 4 polévková lžíce
Salát kadeřavý 8 ks
Houby nakládané 4.5 dl
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 polévková lžíce
Šunka dušená 250 g
Sýr Parmezán 250 g
Vepřové maso mleté 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse si promícháme hrubě a jemně namleté vepřové maso se solí a pepřem. Šunku a sýr nakrájíme na kostičky, které vložíme do druhé mísy, přidáme ochucené mleté maso, sterilované okapané houby, omytou a okapanou, drobně pokrájenou zelenou petrželku a vše dobře propracujeme.
  2. Troubu si předehřejeme na 175 °C.
  3. Formu s víkem vyložíme alobalem a dno vyplníme polovinou připravené masové směsi, na kterou položíme mírně osolenou a opepřenou vepřovou panenku, kterou dobře zakryjeme druhou polovinou masové směsi. Překryjeme alobalem a víkem, dobře uzavřeme. Pak formu vložíme do hrnce s horkou vodou a takto v horké vodní lázni ji strčíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 90 minut.
  4. Upečené maso opatrně rozděláme, necháme vychladnout, pokrájíme na porce, ke každé na talířek dáme lžičku brusinek, ozdobíme listem hlávkového salátu a podáváme jako předkrm nebo hlavní jídlo.