Ženevské kuřecí frikasé
Ingredience
Bazalka |
1 kávová lžička |
Brambory |
1 kg |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Hříbky čerstvé |
150 g |
Kuře |
1 ks |
Máslo čerstvé |
150 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Rozmarýn čerstvý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno bílé |
2 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme a zpěníme na másle, přidáme naporcované kuře s bazalkou a 2 stroužky česneku. Opečeme zprudka, zalijeme vínem a zvolna dusíme.
- Mezitím oloupeme a na kostky nakrájíme brambory, které uvaříme skoro doměkka s rozmarýnem. Na další části másla krátce zpěníme nakrájené hříbky se zbytkem česneku a petrželkou a okořeníme bazalkou a dochutíme solí a pepřem.
- Kuřecí maso naporcované na menší kousky naskládáme do zapékací misky a na ně navrstvíme houbovou směs a obložíme bramborami. Přelijeme šťávou z kuřete a gratinujeme v troubě při cca 200 stupních asi 10 minut.