Ženevské kuřecí frikasé

Ingredience


Bazalka 1 kávová lžička
Brambory 1 kg
Česnek 4 stroužek
Cibule 3 ks
Hříbky čerstvé 150 g
Kuře 1 ks
Máslo čerstvé 150 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 kávová lžička
Rozmarýn čerstvý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno bílé 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme a zpěníme na másle, přidáme naporcované kuře s bazalkou a 2 stroužky česneku. Opečeme zprudka, zalijeme vínem a zvolna dusíme.
  2. Mezitím oloupeme a na kostky nakrájíme brambory, které uvaříme skoro doměkka s rozmarýnem. Na další části másla krátce zpěníme nakrájené hříbky se zbytkem česneku a petrželkou a okořeníme bazalkou a dochutíme solí a pepřem.
  3. Kuřecí maso naporcované na menší kousky naskládáme do zapékací misky a na ně navrstvíme houbovou směs a obložíme bramborami. Přelijeme šťávou z kuřete a gratinujeme v troubě při cca 200 stupních asi 10 minut.