Rýnská roštěná
Ingredience
Cibule |
200 g |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
750 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Paprika mletá sladká |
15 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Protlak rajčatový |
100 g |
Sůl |
30 g |
Tuk |
120 g |
Víno bílé |
100 ml |
Voda pitná |
1000 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hovězí roštěnec (nebo zadní hovězí) opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme. Plátky opečeme po obou stranách na polovině dávky tuku.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, v tuku po mase ji osmahneme dorůžova a přidáme k ní mletou papriku, po zpěnění ještě rajčatový protlak. Podlijeme trochou vody.
- Do základu vložíme opečené maso a dusíme doměkka. Během dušení plátky zaléváme teplou vodou.
- Měkké maso přendáme do čistého kastrolu, šťávu zahustíme zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a za občasného míchání provaříme.
- Před koncem varu přilijeme víno, omáčku přisolíme a procedíme přes hustý cedník zpět na maso.
- Vše ještě krátce podusíme.