Rýnská roštěná

Ingredience


Cibule 200 g
Hovězí roštěnka níz. peč. 750 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Paprika mletá sladká 15 g
Pepř černý mletý 1 g
Protlak rajčatový 100 g
Sůl 30 g
Tuk 120 g
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 1000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí roštěnec (nebo zadní hovězí) opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme. Plátky opečeme po obou stranách na polovině dávky tuku.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, v tuku po mase ji osmahneme dorůžova a přidáme k ní mletou papriku, po zpěnění ještě rajčatový protlak. Podlijeme trochou vody.
  3. Do základu vložíme opečené maso a dusíme doměkka. Během dušení plátky zaléváme teplou vodou.
  4. Měkké maso přendáme do čistého kastrolu, šťávu zahustíme zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a za občasného míchání provaříme.
  5. Před koncem varu přilijeme víno, omáčku přisolíme a procedíme přes hustý cedník zpět na maso.
  6. Vše ještě krátce podusíme.