Špagety s mušlemi
Ingredience
Česnek |
2 ks |
Chilli paprička |
1 ks |
Mušle srdcovky |
1.5 kg |
Olej olivový |
60 ml |
Petržel - nať |
50 g |
Špagety, Makarony |
350 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mušle omyjeme, oloupeme stroužky česneku a rozmačkáme, petrželku najemno nasekáme.
- Mušle dáme do pánve, přidáme 2 lžíce oleje, přidáme česnek a trochu nasekané petrželky a při střední teplotě za občasného potřesení pánví necháme mušle pod pokličkou otevřít.
- Stáhneme pánev ze sporáku, mušličky oloupeme a dáme do mísy. Vyhodíme skořápky a mušličky, které se neotevřely, jemným sítem procedíme tekutinu z pánve a odložíme ji stranou.
- Do pánve nalijeme zbývající olej, přidáme zbývající stroužek česneku a papričku a oboje necháme chvíli smažit. Přidáme vyloupané mušličky s uschovanou tekutinou, v níž se vařily.
- Mezitím přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme v ní špagety.
- Jakmile budou al dente, přidáme je do pánve s mušlemi. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.