Špagety s mušlemi

Ingredience


Česnek 2 ks
Chilli paprička 1 ks
Mušle srdcovky 1.5 kg
Olej olivový 60 ml
Petržel - nať 50 g
Špagety, Makarony 350 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mušle omyjeme, oloupeme stroužky česneku a rozmačkáme, petrželku najemno nasekáme.
  2. Mušle dáme do pánve, přidáme 2 lžíce oleje, přidáme česnek a trochu nasekané petrželky a při střední teplotě za občasného potřesení pánví necháme mušle pod pokličkou otevřít.
  3. Stáhneme pánev ze sporáku, mušličky oloupeme a dáme do mísy. Vyhodíme skořápky a mušličky, které se neotevřely, jemným sítem procedíme tekutinu z pánve a odložíme ji stranou.
  4. Do pánve nalijeme zbývající olej, přidáme zbývající stroužek česneku a papričku a oboje necháme chvíli smažit. Přidáme vyloupané mušličky s uschovanou tekutinou, v níž se vařily.
  5. Mezitím přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme v ní špagety.
  6. Jakmile budou al dente, přidáme je do pánve s mušlemi. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.