Řepný salát s křenem
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Hřebíček |
2 ks |
Křen |
100 g |
Olej olivový extra panenský |
20 ml |
Pepř černý celý |
5 ks |
Řepa žlutá |
300 g |
Víno červené |
400 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Řepu nakrájíme na slabé proužky, křen nastrouháme nahrubo. Do kameninové mísy vložíme řepu, ochutíme hořčicí a olejem, zasypeme křenem, zalijeme horkým červeným vínem a přidáme hřebíček, bobkový list a pár kuliček celého pepře.
- Salát necháme uležet do druhého dne a podáváme k masitým předkrmům.