Králičí filé na hříbkách
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Hříbky čerstvé |
200 g |
Králík |
800 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Olej rostlinný |
60 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Králíka na hřbetě z obou stran nařízneme, osolíme a opepříme a na pekáči s trochou oleje a zelenou petrželkou ze všech stran dobře opečeme. Přidáme česnek, cibule rozkrájené na čtvrtky a pečeme asi na 200 stupňů doměkka.
- Nakrájené hříbky podusíme na polovině másla a osolíme a opepříme. Upečeného králíka vyndáme z pekáče a necháme v teple. Šťávu z pečení zalijeme vínem, krátce povaříme, přecedíme, dochutíme a vmícháme na kousky nakrájené zbylé máslo.
- Maso vykostíme, nakrájíme na plátky, ozdobíme dušenými hříbky, přelijeme omáčkou a podáváme.