Králičí filé na hříbkách

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 3 ks
Hříbky čerstvé 200 g
Králík 800 g
Máslo čerstvé 100 g
Olej rostlinný 60 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Králíka na hřbetě z obou stran nařízneme, osolíme a opepříme a na pekáči s trochou oleje a zelenou petrželkou ze všech stran dobře opečeme. Přidáme česnek, cibule rozkrájené na čtvrtky a pečeme asi na 200 stupňů doměkka.
  2. Nakrájené hříbky podusíme na polovině másla a osolíme a opepříme. Upečeného králíka vyndáme z pekáče a necháme v teple. Šťávu z pečení zalijeme vínem, krátce povaříme, přecedíme, dochutíme a vmícháme na kousky nakrájené zbylé máslo.
  3. Maso vykostíme, nakrájíme na plátky, ozdobíme dušenými hříbky, přelijeme omáčkou a podáváme.