Hovězí s olivami

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Celer bulvový 1 ks
Česnek 5 stroužek
Chléb konzumní 6 krajíc
Cibule 1 ks
Hovězí libové 2 kg
Mrkev kořen 250 g
Olej olivový 125 ml
Olivy černé 2 šálek
Olivy zelené 400 g
Pepř černý celý 6 ks
Petržel - nať 1 ks
Šalotka 4 ks
Slanina vepřová 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 ks
Víno červené 170 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na oleji osmahneme kolečka cibule, nasekané šalotky a celer, kolečka mrkve. Po dvou minutách je dáme z ohně, přilijeme víno, vložíme celé pepře, dva stroužky česneku nasekané na plátky, bobkový list, tymián, petrželku a sůl. Vše vaříme asi dvacet minut, pak necháme vychladit.
  2. Maso dáme do mísy a zalijeme marinádou. Přikryté v ledničce marinujeme dvanáct hodin. Občas je obracíme.
  3. Pak maso dáme do zapékací mísy. Přidáme plátky slaniny, 250 g koleček mrkve, bylinky a tři stroužky česneku. Přilijeme všechnu marinádu, mísu přikryjeme alobalem a pokrm pečeme asi dvě a půl hodiny.
  4. Nakonec vmícháme olivy a pokračujeme dalších třicet minut.
  5. Pokrm podáváme s chlebem.