Hovězí s olivami
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Celer bulvový |
1 ks |
Česnek |
5 stroužek |
Chléb konzumní |
6 krajíc |
Cibule |
1 ks |
Hovězí libové |
2 kg |
Mrkev kořen |
250 g |
Olej olivový |
125 ml |
Olivy černé |
2 šálek |
Olivy zelené |
400 g |
Pepř černý celý |
6 ks |
Petržel - nať |
1 ks |
Šalotka |
4 ks |
Slanina vepřová |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 ks |
Víno červené |
170 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 202 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na oleji osmahneme kolečka cibule, nasekané šalotky a celer, kolečka mrkve. Po dvou minutách je dáme z ohně, přilijeme víno, vložíme celé pepře, dva stroužky česneku nasekané na plátky, bobkový list, tymián, petrželku a sůl. Vše vaříme asi dvacet minut, pak necháme vychladit.
- Maso dáme do mísy a zalijeme marinádou. Přikryté v ledničce marinujeme dvanáct hodin. Občas je obracíme.
- Pak maso dáme do zapékací mísy. Přidáme plátky slaniny, 250 g koleček mrkve, bylinky a tři stroužky česneku. Přilijeme všechnu marinádu, mísu přikryjeme alobalem a pokrm pečeme asi dvě a půl hodiny.
- Nakonec vmícháme olivy a pokračujeme dalších třicet minut.
- Pokrm podáváme s chlebem.