Jehněčí s fazolemi a zeleninou

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Bobkový list 1 ks
Česnek 6 stroužek
Cibule 1 ks
Fazole černé 120 g
Jehněčí maso 1.5 kg
Olej olivový 60 ml
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 5 g
Sherry brandy 125 ml
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na 40 ml oleje osmažíme polovinu jehněčího na kostky dozlatova. Přendáme ho na talíř a pokračujeme tak i se zbytkem masa.
  2. Na zbytku oleje osmažíme kostičky cibule a po pěti minutách tam vrátíme maso. Přidáme stroužky česneku ve slupce, bobkový list, papriku, sherry. Přikrytou směs povaříme až dvě hodiny doměkka. Deset minut před koncem přidáváme fazole.
  3. Pokrm podáváme s bazalkou.