Jehněčí s fazolemi a zeleninou
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Fazole černé |
120 g |
Jehněčí maso |
1.5 kg |
Olej olivový |
60 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sherry brandy |
125 ml |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 150 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na 40 ml oleje osmažíme polovinu jehněčího na kostky dozlatova. Přendáme ho na talíř a pokračujeme tak i se zbytkem masa.
- Na zbytku oleje osmažíme kostičky cibule a po pěti minutách tam vrátíme maso. Přidáme stroužky česneku ve slupce, bobkový list, papriku, sherry. Přikrytou směs povaříme až dvě hodiny doměkka. Deset minut před koncem přidáváme fazole.
- Pokrm podáváme s bazalkou.